Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe nadziewane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
mięso mielone 1/2 kg
jajko 1 szt
cebula
Bułka tarta klasyczna Prymat
papryka żółta
papryka czerwona
kostka rosołowa
majeranek
czosnek 2 ząbki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe nadziewane

Schab kroimy w plasterki .Rozbijamy go tłuczkiem. Następnie solimy doprawiamy pieprzem i majerankiem. Robimy farsz. Mięso mielone doprawiamy przyprawą w płynie,solą ,pieprzem . Dodajemy jajko posiekana cebulę ,wyciśnięty czosnek i trochę bułki tartej . Mieszamy. Dodajemy odrobinę zimnej wody ,żeby mięso ładnie się kleiło. Taki farsz nakładamy na rozbite mięso. Dajemy pokrojoną w kosteczkę czerwoną i żółtą paprykę. Zawijamy w roladę ,spinamy wykałaczką . Smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy są brunatne podlewamy wodą z dodatkiem rosołku ,dusimy pod przykryciem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paulina33 04.09.2012 18:59
pycha
KasiaK90 03.09.2012 08:58
uwielbiam takie
Sylwia56
Sylwia56 02.09.2012 10:55
pyszne
cukiereczek 29.08.2012 08:13
wyglądają bardzo apetycznie
Betka 25.08.2012 23:59
świetne są;)
EWI 17.05.2012 08:44
cudo
gottrina 17.05.2012 08:02
wygladaja apetycznie
iwa643 17.05.2012 06:42
Pyszne polecam
iwa643 17.05.2012 06:42
Pyszne polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak