Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z boczkiem wędzonym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso od szynki 4 plastry
wędzony boczek 4 plastry
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
mąka 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z boczkiem wędzonym

Mięso umyć, osuszyć, rozbić. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć plasterek boczku wędzonego. Zwinąć roladki, związać nicią bawełnianą lub spiąć wykałaczkami. Zrumienić na mocno rozgrzanym tłuszczu. Podlać wodą, dusić pod przykryciem do miękkości. W międzyczasie dodać liście i ziele angielskie. Na koniec zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną zimnej wody, doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 27.01.2014 09:13
pyszne mięsko
ben-ka 15.03.2013 08:50
apetyczne mięsko zrobiłaś.
barbara11561 13.01.2013 15:35
bardzo lubię takie roladki
IlonaAlbertos 02.01.2013 00:09
Bardzo apetycznie wygląda. Lubię takie mięso.
mirosława4 17.10.2012 21:07
pyszne
Krystyna32 22.06.2012 10:50
pyszne
mela25 26.05.2012 07:26
rewelacyjnie się prezentują :)
MAR3STA 21.05.2012 19:42
mega apetyczne roladki
paulisia_elk 17.05.2012 10:25
muszą być pycha ;)
mela25 17.05.2012 08:34
wygladaja pysznie
IKrakowianka 16.05.2012 22:32
wyglądają bardzo zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak