Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIELONE NADZIANE PIECZARKAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 duża
czosnek 2-3 ząbki
Majeranek suszony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
jajko 2 szt
bułka czerstwa 2-3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: MIELONE NADZIANE PIECZARKAMI

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy drobno kroimy i smażymy z połową cebuli.
Krok 1 - MIELONE NADZIANE PIECZARKAMI foto
2
mięso mielone mieszamy ze wszystkimi składnikamy. Formujemy płaskie kotlety a na środek wykładamy ostudzone pieczarki.
Krok 2 - MIELONE NADZIANE PIECZARKAMI foto
3
Brzegi zlepiamy, formujemy kotlety i smażymy na kolor rumiany. Podajemy ciepłe z kaszą gryczaną i sosem pieczarkowym.
SMACZNEGO!!!
Krok 3 - MIELONE NADZIANE PIECZARKAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 17.05.2012 08:52
super
Dorota_31_ 16.05.2012 22:36
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak