Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodki deser warstwowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
mleko 2 szklanki
jabłko 1
płatki kukurydziane 1/2 szklanki
dżem malinowy 4 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Słodki deser warstwowy

W rondelku gotujemy ryż na mleku. W tym czasie dokładnie myjemy i osuszamy jabłko, a potem kroimy w kosteczkę i obtaczamy w cynamonie. Po ugotowaniu ryżu dodajemy cukier do smaku. Na spodzie naczynia wykładamy płatki, następnie ryż, potem warstwę dżemu malinowego, warstwa pokrojonych jabłek, następnie znowu ryż a wierzch dekorujemy płatkami, jabłkiem i dżemem. Można jeść ciepłe lub schłodzić w lodówce, w zależności od pogody. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 25.08.2012 13:19
mniam
owca441 15.06.2012 17:00
pyszny
teresa18 29.05.2012 20:07
elegancki deserek
mela25 25.05.2012 08:15
wygląda apetycznie
Maniek2 23.05.2012 20:54
mniam
daria2911 19.05.2012 09:21
smakowicie wygląda
Kuchareczka2 18.05.2012 07:50
super deser
justys759 17.05.2012 12:42
wygląda przepysznie zapewne też tak smakował:)
patusia 16.05.2012 23:37
Bardzo lubię takie warstwowe deserki :)
Agnieszka116 16.05.2012 21:46
Super :)
Karolcia12 16.05.2012 21:40
zachęcający do zjedzenia
Mati13 16.05.2012 21:13
piękny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak