Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka dwukolorowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 gram
jajko 1 sztuka
mąka tortowa 400 gram
cukier migdałowy 16 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 3 łyżeczki
cukier 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka dwukolorowe

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki (oprócz kakao) szybko zagnieść na gładkie ciasto.
Krok 1 - Ciasteczka dwukolorowe foto
2
Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao i zagnieść. Z każdej części ciasta zrobić cienkie wałeczki (średnica ok. 1 cm).
Krok 2 - Ciasteczka dwukolorowe foto
3
Złączyć je i zrolować.
Krok 3 - Ciasteczka dwukolorowe foto
4
Dwukolorowy wałek ciasta kroić w ok. 5 cm kawałki i układać je na wysmarowaną blachę.
Krok 4 - Ciasteczka dwukolorowe foto
5
Piec w 180 stopniach przez 12-15 minut (aż się lekko zrumienią). Po ostudzeniu ciasteczka zrobią się kruche.
Krok 5 - Ciasteczka dwukolorowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 06.12.2013 12:13
fajnie wyszły te ciasteczka!
kuklik 11.09.2013 20:09
piękne i smakowite
Magula 14.08.2012 08:08
smakowite
Renataj 05.08.2012 18:28
Apetyczne
Katarzyna54 17.05.2012 09:00
super
Ada-Gaba 17.05.2012 06:48
fajniutkie
Mati3 16.05.2012 18:15
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak