Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOKIETKA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt jasny 1 szt
mąka pszenna 250 g
miód płynny 3 łyżki
cukier puder 3 łyżki
jajko 1 szt
margaryna 1/4 kostki
galaretka cytrynowa 1 szt
masło 1 łyżka
serek homogenizowany 500 g
galaretka wiśniowa 2 szt
masa makowa 900 g
galaretka cytrynowa 1 szt
brzoskwinie w puszce 1 szt
galaretka brzoskwiniowa 2 szt
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
jabłko winne 1000 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: KOKIETKA

Galaretki brzoskwiniowe przyrządzić według przepisu.Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1/4szklanki wody,dodać do maku.CIASTO MIODOWE:z maki przennej,miodu,cukru pudru,jajka,margaryny,sody zagnieść ciasto i przełożyć do takiej samej wielkości formy co biszkopt.Upiec.MASA JABŁKOWA:obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Masło roztopić,dodać jabłka,wymieszać.Dusić chwilę pod przykryciem.Następnie dodać suchą galaretkę,dobrze wymieszać i jeszcze chilę prażyć bez przykrycia.MASA SEROWA:galaretki wiśniowe rozpuścić w 1/2szklanki wody.Tężejącą wymieszać z serkiem.PRZEŁOŻENIE CIASTA:ciasto miodowe-masa jabłkowa-mak-biszkopt jasny-masa serowa-owoce brzoskwini zalać tężejacą galaretką brzoskwiniową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 19.08.2012 15:21
pięknei wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak