Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś kurczaka
sól
chilli
papryka czerwona
papryka żółta
papryka zielona
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
czosnek marynowany w chilli
masło
szczypiorek
ryż
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy z ryżem

Podwójną pierś z kurczaka przyprawić solą i chilli.
Podsmażyć na patelni.
Przełożyć do garnka , dodać wody i dusić.
Dodać 3 kolorowe papryki i dalej dusić.
Dodać Prymat do gulaszu i czosnek marynowany.
Wrzucić łyżkę masła i szczypiorek.
Na koniec zagęścić mąką.
Podawać z ryżem.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 22.08.2012 18:09
bardzo lubię gulasz drobiowy z ryżem !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak