Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbar duszony - mrożony na zimę

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbar duszony - mrożony na zimę

Rabarbar umyć, obrać z włókien i pokroić w niewielkie kawałki.
Wsypać do szerokiego rondla, zasypać cukrem (ilość do smaku) - postawić na niewielkim płomieniu i czekać, aż rabarbar puści sok.
Zbierać sok do słoiczków i pasteryzować lub użyć na bieżąco do napojów i deserów.
Uduszony rabarbar ostudzić, zapakować do woreczków strunowych lub niewielkich szczelnych pojemniczków i zamrozić.

Można również zamrozić rabarbar razem z wytworzonym syropem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 30.05.2012 10:09
świetny pomysł,sok na lato i owoce do ciasta na zimę:)
ben-ka 19.05.2012 15:28
Świetnie to wymyśliłaś:) brawo!!!
Habibi 16.05.2012 15:36
Ja uwielbiam smak soku z rabarbaru :)
Anna69 16.05.2012 15:21
Ja to bym chętnie spróbowałą tego soczku... Musi być super.
Habibi 16.05.2012 12:41
Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami :) *** Z pewnością każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak