Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z filetów z podudzi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia 6 szt
sól
mąka pszenna do panierowania
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z filetów z podudzi

Kroki postępowania

1
Z podudzi wyjmuję kość. Należy naciąć lekko mięso od spodu na długości kości i delikatnie oddzielić filet uważając, by nie pociąć mięsa.
Krok 1 - Kotlety z filetów z podudzi foto
2
Filety posypuję solą (i ewentualnie pieprzem mielonym) i lekko rozbijam młotkiem do mięsa.
Krok 2 - Kotlety z filetów z podudzi foto
3
Panieruję kotlety w mące pszennej, rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Krok 3 - Kotlety z filetów z podudzi foto
4
Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 4 - Kotlety z filetów z podudzi foto
5
Podaję na gorąco z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami, ryżem lub kaszą.
Krok 5 - Kotlety z filetów z podudzi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 29.06.2013 07:52
Uwielbiam takie :)
Ania67 21.08.2012 18:08
mniaaam
Katarzyna54 17.05.2012 09:02
pycha
ziutula
ziutula 17.05.2012 01:08
pomysł na podudzia...
teresa18 16.05.2012 17:57
są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak