Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszona karkówka z cebulą

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 2-3 szt
białe wino 0,5 szkl
imbir 0,5 łyżeczki
cytryna 3 łyżki
miód prawdziwy 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól szczypta
pieprz szczypta
sos sojowy 3 łyżki
woda
olej do smażenia
olej słonecznikowy 1 łyżka
karkówka 500 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: duszona karkówka z cebulą

karkówkę kroję na mniejsze kawałki a cebulę na pół i w plasterki. Imbir, cytrynę, miód, paprykę, sól, pieprz, sos sojowy i olej sezamowy łączę ze sobą w miseczce i nacieram tym mięso. Dodaję cebulę i odstawiam do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie podsmażam to na oleju a potem podlewam wodą i duszę. Na około 20 minut przed końcem dolewam białe, półsłodkie albo półwytrawne białe wino. Podaję z ziemniakami i surówką.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 22.05.2012 09:52
pycha!;)
Mysiunia 19.05.2012 13:57
apetyczna :)
GOSIA18 16.05.2012 21:00
uwielbiam karkóweczkę
paula99926 16.05.2012 12:50
dziekuję za oceny :)
Hanna5 16.05.2012 12:47
smaczne
daria2911 16.05.2012 10:56
super
Paweł10 16.05.2012 10:49
super
Ewa104 16.05.2012 10:40
Taką lubię.
Justyna87 16.05.2012 10:30
smaczne:)
anja3107 16.05.2012 10:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak