Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1-2 op
jajko 3 szt
budyń śmietankowy 1 op
cukier waniliowy 1 op
cukier 1/2 szk
oliwa 1/2 szk
kakao 1 łyżka
wiórki kokosowe 1 łyżka
twaróg 1 (w wiaderku)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik

Tortownicę posmarować i wysypać bułką tartą.
Wyłożyć dno biszkoptami.
Żółtka oddzielić od białek.
Wszystkie składniki na masę wymieszać, wlać na biszkopty.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz 30 minut.
Z białek ubić sztywną pianę, dodając cukier waniliowy i kakao.
Wyjąć sernik z piekarnika, wyłożyć kakaową pianę i posypać wiórkami.
Wstawić ponownie ciasto do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec jeszcze około 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 18.05.2012 19:21
Coś co lubię - sernik jeszcze z wiórkami ... mniam :)
agnieszka214 07.10.2011 14:17
pysznie wygląda
ronald88 10.09.2011 13:34
smaczne
anemon 10.06.2011 07:27
Uwielbiam serniki, dla mnie to najsmaczniejsze ciasto.
Roksana3 01.06.2011 19:47
ciekawie wygląda, trzeba kiedyś spróbować:)
Ela15 09.04.2011 17:49
pewni smaczny
Anna207 14.11.2010 09:05
wygląda super
BozenA 02.11.2010 16:00
super
BozenA 02.11.2010 16:00
super
Emilia21 26.10.2010 17:04
pyszny
Emilia21 26.10.2010 17:03
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak