Szpinak na ciepło

Szpinak na ciepło

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    2 kg
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • masło

    50 g
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • śmietana

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście szpinaku dokładnie oczyścić, usunąć ogonki i wypłukać.
Osączyć i wrzucić do wrzącej, osolonej wodzie i blanszować około 3 minut.
Po tym czasie szpinak odcedzić, wystudzić i pokroić według uznania.
W głębokiej patelni rozgrzać masło i dodać mąkę.
Mieszać aż uzyskamy zasmażkę.
Dodajemy szpinak i mieszamy, dusimy około 10 minut.
Wlewamy śmietanę i cały czas mieszamy, zagotowujemy.
Szpinak doprawiamy świeżo przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika79

28.03.2012 18:55
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat