Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezowiec z kokosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
masło 1 kost
jajko 4 szt
mąka 50 dkg
mleko 1/3 szkl
marmolada 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opak
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kokos
mleko 6 łyżek
masło 15 dkg
cukier 1 szkl
wiórki kokosowe 25 dkg
beza
cukier puder 4 łyżki
białka jaj 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bezowiec z kokosem

CIASTO
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem, dodając po jednym żółtku, mleko i mąkę, wymieszać. Z białek ubić pianę na sztywno, dodać do ciasta. Blachę do ciasta wysmarować tłuszczem, wylać na blachę 2/3 ciasta, piec w temp.190 stop.przez 30 minut.
KOKOS
Do rondla włożyć masło,dodać cukier rozpuścić,dodać wiórki kokosowe i mleko, zagotować, ostudzić. Wyjąć ciasto z piekarnika, posmarować marmoladą. Resztę ciasta wymieszać z kokosem i piec 15 minut w temp.200 stop.
BEZA
Białka ubić z cukrem pudrem na sztywno, wylać pianę na wierzch ciasta, piec jeszcze 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 21.08.2012 16:18
apetyczne
Goya 27.07.2012 09:12
ekstra
Wiesława1 13.06.2012 08:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak