Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczyste mięsko

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt.
mąka ziemniaczana 5 łyżek
majonez tradycyjny 2 łyżki
sól 0,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
czosnek troche
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 3 łyżki
schab 1 kg
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Soczyste mięsko

Schab lub karkówkę pokroić w 1 cm plastry. Wszystkie składniki dobrze roztrzepać na jednolita gładką masę. W gotową masę włożyć pokrojone mięso, wymieszać i odstawić na przynajmniej 12 godzin w lodówce. Następnie obsmażyć na złoty kolor z obu stron, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, piec do miękkości ok od 0,5- 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 26.05.2012 19:02
musi być soczyste;)
halina17 15.05.2012 19:11
dobry przepis
MagdaeM 15.05.2012 19:02
Polecam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak