Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 2 sztuki
szczypiorek do smaku
cebula 1/2 sztuk
margaryna do smażenia
kiełbasa 1/3 pętka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica

mArgarynę wykładamy na patelni, do rozgzranej margaryny dodajemy obraną, posiekaną cebulkę. Cebulkę lekko solimy i dodajemy pieprz, wtedy szybcije póści sok, i stanie sie miekksza. W dalszej kolejności wykładamy pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmażamy. Na koniec wbijamy jajka, najierw mieszamy same białka, na końcu mieszamy żółtka ( białko się szybciej ścina). Doprawiamy ewentualnie w razie potzreby i dodajemy posiekany szczypiorem, mieszamy. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak