Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

koszyki mortadelowe z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 8 plastrów
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: koszyki mortadelowe z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mortadelę kroimy w grube plastry (NIE ZDEJMUJEMY "SKÓRKI"), pieczarki kroimy w grubą kostkę. Cebulę również kroimy w kostkę.
Krok 1 - koszyki mortadelowe z pieczarkami foto
2
Mortadelę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, tak aby zrobiły się koszyczki.
Pieczarki smażymy na odrobinie masła aż odparują. Cebulę podsmażamy i mieszamy z pieczarkami, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - koszyki mortadelowe z pieczarkami foto
3
Pieczarkami napełniamy koszyczki i posypujemy startym żółtym serem.
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy do czasu, aż ser sie roztopi.
Można podawać z ziemniakami lub kaszą albo jeść same polane ketchupem :)
Krok 3 - koszyki mortadelowe z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 08.02.2013 15:31
super wyglądają
kamyk 22.05.2012 13:06
nigdy nie jadłęm ale fajne
cris04 16.05.2012 20:43
Świetny pomysł na przekąskę.
Betka 16.05.2012 09:07
rewelacja!;)
EWI 16.05.2012 08:58
podoba mi się :)
olkaaa 16.05.2012 08:02
fajnie wygląda
sylwia / sytofala 15.05.2012 20:28
takiej jeszcze nie kosztowałam :)
teresa18 15.05.2012 19:40
świetnie podana martadela

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak