Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostry ryż z królikiem i marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 50 dag
ryż brązowy 200 g
marchewka 4
pieprz do smaku
sól do smaku
masło 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ostry ryż z królikiem i marchewką

Brązowy ryż gotujemy w 1litrze wody 30minut. Mięso z królika gotujemy w innym garnku z 1 łyżką kucharka. Marchewki obieramy, płuczemy, 1 marchewkę kroimy w talarki a resztę w bardzo drobną kosteczkę. Na patelnię dodajemy łyżkę masła, podsmażamy na miękko marchewkę. Następnie ugotowany ryż doprawiamy około 1 łyżeczką papryki ostrej, pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy. Mięso z królika kroimy w mniejsze kawałeczki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 29.08.2012 10:39
musi być smaczne
Seba 31.07.2012 08:52
bardzo fajne jedzonko
leonkot 13.06.2012 16:30
do tej pory z królika robiłam tylko pasztet, ale Twój przepis na [ewno wypróbuję
Rafał10 29.05.2012 15:06
PYCHOTKA! Uwielbiam smak potraw z królika! Po przepisie widać, że składniki się zgrywają... muszę wypróbować !
justys759 16.05.2012 11:57
wygląda pysznie
suzana 16.05.2012 09:41
bardzo lubię takie dania:)
reniatka 16.05.2012 09:03
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak