Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka truskawkowa z rabarbarem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok truskawkowy 1 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat
rabarbar 1/2 kg
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka truskawkowa z rabarbarem

Rabarbar obrać z włókien i pokroić w małe kawałki.
Żelatynę zalać kilkoma łyżkami soku i odstawić na kilka minut.
W garnku zagrzać resztę soku truskawkowego, dodać rabarbar i cukier.
Ogrzewać, aż rabarbar zmięknie.
Garnek zdjąć z ognia, dodać spęczniałą żelatynę i mieszać, aż się rozpuści.
Galaretką napełnić salaterki i odstawić do stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 16.05.2012 09:41
bardzo lubię takie dania:)
Habibi 16.05.2012 09:23
Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami :) *** Z pewnością każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak