Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab ze sliwką na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 2 kg
śliwki suszone 1 op
przyprawy
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: schab ze sliwką na zimno

Schab myjemy dokładnie
Robimy dziurę w środku aby włożyć tam śliwki ( mogą być tez morele)
całość nacieramy solą z czosnkiem posypujemy ulubionymi przyprawami o zapiekamy
Gdy się smaży najlepiej gdy troszkę się przypali nabierze kolorów a sos jest wyśmienity

Ja najczęściej podaje na zimno tak jak widać :) w osobnym pojemniczku sos który jest rewelacyjny w smaku i nadaje się na chleb

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 08.03.2014 14:38
schabik jeest mniam lubie na kanapke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak