Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z tulipanami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1
śmietana 0,5 litra
truskawki 30 dag
cukier puder
cukier waniliowy
czekolada gorzka 1 tabliczka
kakao do posypania
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z tulipanami

Biszkopt przekroić na trzy części (można użyć gotowego).
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać kilka łyżeczek rozpuszczonej żelatyny. Wstawić na kilka minut do lodówki. Umyte i osączone truskawki naciąć cztery razy tak by rozchyliły się jak tulipany.
Do ubitej śmietany dodać pokrojoną czekoladę i wymieszać.
Biszkopt przełożyć masą i pokryć bitą śmietaną z boku i na wierzchu w nieregularne fale. Posypać na górze kakao. Wokół ułożyć tulipany z truskawek.
Proste, pyszne i łądnie wygląda.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 05.09.2012 17:46
... ale poza tym tort jest super :)
agam26 30.08.2012 14:30
oczywiście zdjęcie z kurczakiem jest błędne
bgs1984 28.05.2012 09:19
mniam
marzenciak1985 28.05.2012 09:14
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak