Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne kąski w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieczarki 20 dag
cebula 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne kąski w sosie

Kroki postępowania

1
Marchewkę należy obrać i pokroić w plasterki. Przekładamy ją do garnka i zalewamy dwoma litrami wody. Dodajemy ziarenka pieprzu, listek laurowy i kostki bulionowe.
Krok 1 - Mięsne kąski w sosie foto
2
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na oleju z dodatkiem soli. Usmażone przekłądamy do garnka z bulionem.
Krok 2 - Mięsne kąski w sosie foto
3
Cebulę kroimy w piórka, smazmy i również przekładamy do bulionu. Doprowadzamy go do zagotowania.
Krok 3 - Mięsne kąski w sosie foto
4
Kiedy bulion z warzywamy będzie się gotował mięso dzielimy na porcje. Ubijamy, doprawiamy do smaku i smażymy na rozgrzanej patelni. Można je nieco podpalić. Gotowe przekłądamy do garnka z warzywami i bulionem. Wszystko razem gotujemy na małeym gazie do miękkości. Gotowy sos zagęszczamy odrobiną mąki.
Krok 4 - Mięsne kąski w sosie foto
5
Mięso i sos idealnie pasują do kaszy gryczanej, ale nie tylko.
Krok 5 - Mięsne kąski w sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.12.2013 19:33
Dobre takie są.
Andysz 24.08.2012 08:08
pychota!!!;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak