Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z sosem borówkowo-śmietanowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białe szparagi 1 pęczek
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
śmietana 12% 3 łyżki
tarty chrzan 1 łyżeczka
borówka do mięs 3 czubate łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z sosem borówkowo-śmietanowym

Kroki postępowania

1
Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki, ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru do miękkości, odcedzić.
Krok 1 - Szparagi z sosem borówkowo-śmietanowym foto
2
Borówki przełożyć do garnuszka. Dodać do nich chrzan i śmietanę.
Krok 2 - Szparagi z sosem borówkowo-śmietanowym foto
3
Wymieszać i mocno podgrzać na małym ogniu (nie gotować).
Krok 3 - Szparagi z sosem borówkowo-śmietanowym foto
4
Szparagi podawać polane sosem.
Do połączenia szparagów ze słodko-ostrym sosem owocowym zainspirował mnie wpis na blogu Bernadetty.
Krok 4 - Szparagi z sosem borówkowo-śmietanowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 30.12.2013 12:55
ale ciekawe :D
Kate131 05.09.2012 08:22
ciekawy przepis
suzana 06.08.2012 15:41
jakoś nie lubię szparagów...
cooleczka 30.05.2012 21:40
zaciekawił mnie ten przepis, zwłaszcza ten sos borówkowy
sylwia / sytofala 15.05.2012 20:26
apetyczne , zdecydowanie za mało szparagów jem :)
dwa pokoje z kuchnią 15.05.2012 15:11
tak jeszcze nie jadłam szparagów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak