Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stefanka kakaowo-bananowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 4 opakowania
kasza manna 1 szkl
margaryna 1 szt
mleko 1 l
kakao 3 łyżeczki
banan 2 szt
cukier 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Stefanka kakaowo-bananowa

W garnku rozpuścić margarynę z mlekiem, kakao i cukrem. Gdy zacznie się gotować wsypać kaszę ciągle mieszając i mieszać aż zgęstnieje. Dodać pokrojone na kawłki banany. Masę ułożyć na herbatnikach i przykryć drugą warstwą herbatników. Ostawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 16.05.2012 09:40
mniam
1j1o1l1a1 15.05.2012 22:40
nie lubię bananów w ciastach, ale na to bym się chyba skusiła :)
Pietruszka 15.05.2012 17:11
mniam
Pietruszka 15.05.2012 17:11
mniam
GOSIA18 15.05.2012 15:51
ciekawe i proste
dwa pokoje z kuchnią 15.05.2012 15:02
bardzo fajne proste ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak