Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis na naleśniki do farszów słonych

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
jajko 1-2 sztuki
olej 1 łyżka
sól
cukier
mąka pszenna 1 kg
piwo 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis na naleśniki do farszów słonych

Kroki postępowania

1
Do miski/garnka wsypać mąkę, wlać mleko, wbić całe jajko (jeśli małe to 2) i dodać szczyptę soli oraz cukru. Całość dokładnie wymieszać lub zmiksować dodając pod koniec mieszania piwo/lub wodę oraz łyżkę oleju.. Odstawić na kilka minut (10). Patelnie rozgrzać. Wylewać tyle ciasta aby wychodziły nam cienkie,naleśniczki.
Krok 1 - Przepis na naleśniki do farszów słonych foto
2
Po usmażeniu 1 strony(ok. 40-50 sek- w zależności od grubości ciasta) obracamy naleśnika na drugą stronę uważając aby się nie porwał. Zdejmujemy z patelni.
Krok 2 - Przepis na naleśniki do farszów słonych foto
3
Możemy jeść z dowolnym nadzieniem np. z kapusty,ze szpinakiem, z jajek, z pieczarkami itp.
Krok 3 - Przepis na naleśniki do farszów słonych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak