Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA " ESKA"

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 g
mąka ziemniaczana 90 g
jajko 6 szt
cukier 200 g
masło 1 szt
cukier wanilinowy 1 szt
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
czekolada mleczna 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA " ESKA"

Jajka ubić z cukrem, aż masa podwoi objętość. Dodać oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia, Wymieszać. Nadal mieszając dodawać stopniowo masło i cukier waniliowy. 2/3 ciasta wlać do formy wysmarowanej tłuszczem, a resztę wymieszać z kakao. Ciemne ciasto wylać na jasne. Piec 45 minut w temperaturze 170 stopni. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią babkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

amanda 15.05.2012 14:02
mmm
amanda 15.05.2012 14:02
mmm
misia53 15.05.2012 13:08
Fajna babka tylko masło zamienię na margarynę ( oszczędnie) wtedy muszę chyba 5 dkg ująć z kostki . Szkoda ,że nie piszesz wszystko jak wyzej....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak