Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
cebula 1
sól
pieprz
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone

Mięso mielone przełożyć do miski. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać do mięsa wraz z jajkiem, solą, pieprzem i łyżką bułki tartej. Masę wyrobić. Formować średniej wielkości kotlety i smażyć je na rozgrzanym oleju z dwóch stron, aż będą złotobrązowe. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 29.09.2013 19:57
zapowiada się smaczne
kasiek 17.08.2012 21:22
wolę schabowe ale takie też jem najlepeisj jakby były z dodatkami np: papryka
koala 08.07.2012 02:02
gdy je zobaczyłam,to od razu zgłodniałam (:
Renata16 26.05.2012 16:32
orzesz,jak apetycznie wyglądają
Rafał10 16.05.2012 16:37
Jejku jak ja dawno nie jadłam kotletów mielonych! Wyglądają super, właśnie z taką skórką lubię najbardziej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak