Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z czekoladą i migdałami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 1 szt
mleko 1 szkl.
cukier 3/4 szkl.
olej 1 szkl.
cukier wanilinowy 1 opakowanie
OZDOBA
polewa czekloadowa
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z czekoladą i migdałami

Mąkę przesiądź przez sitko i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wszystko przesiać do miski. Następnie dodać do tego pozostałe składniki na ciasto i wyrobić na jednolitą masę. Przełożyć do foremek na muffiny do 3/4 wysokości i piec przez ok 30 min. w temp. 170 st. Upieczone muffiny odstawić do ostygnięcia, następnie polać je polewą czekoladową i posypać migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.07.2012 18:55
pyszności
adelajda 25.07.2012 18:55
pyszności
darus 23.05.2012 11:31
piękne
smakowita 19.05.2012 21:54
mniam, poproszę jedną na wynos
Pietruszka 15.05.2012 17:13
bardzo fajne muffinki
dwa pokoje z kuchnią 15.05.2012 15:03
mmm... właśnie zabieram się za pieczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak