Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Pływające" jajka z chrzanem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wędzona 2 duże plastry
tarty chrzan 2 łyżeczki
jajko 2 sztuki
żółty ser wg uznania
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat wg uznania
sól do smaku
olej do posmarowania foremek

Przepis i sposób przygotowania na: "Pływające" jajka z chrzanem

Kroki postępowania

1
Silikonowe foremki do gotowania jajek posmarować lekko olejem. W każdej ułożyć po plasterku szynki, posmarować chrzanem.
Krok 1 - "Pływające" jajka z chrzanem foto
2
Do każdej foremki wbić po jednym jajku, oprószyć solą, posypać przyprawą do kurczaka.
Krok 2 - "Pływające" jajka z chrzanem foto
3
Na wierzchu ułożyć trochę żółtego sera (ilość zależy od upodobań). W garnku zagotować wodę (ok. 3-4 cm), umieścić w nim foremki z jajkami.
Krok 3 - "Pływające" jajka z chrzanem foto
4
Gotować pod przykryciem ok. 15 minut (do uzyskania ulubionej konsystencji żółtka). Można podawać z ketchupem.
Krok 4 - "Pływające" jajka z chrzanem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 15.05.2012 22:31
interesujące jaja:)
ziutula
ziutula 15.05.2012 15:59
może do mnie dopłyną?
Misiabe 15.05.2012 15:05
Fajny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak