Zajączek

Zajączek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kilograma
  • majeranek Prymat

    1 łyżeczka
  • bułka tarta pikantna

    2 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięsko wkładamy do miski dodajemy jajko,bułke doprawiamy solą,pieprzem,majerankiem dodajemy startą cebulkę.No i zaczynamy lepić głowe zająca w środek włożyłam ugotowane jajko ,a w uszy po kawałku sera.Położyż na blaszkę i włożyć do piekarnika na ok 40 minut.Po tym czasie robimy naszemu zajączkowi wąsy ze szczypiorku i zęby np z czosnku.Moja córeczka zachwycona. W środek uszu włożyłam po kawałku żółtego sera,zaś w głowe ugotowane jajko

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

12.01.2012 08:49
fajny

caroline1983

28.02.2011 12:28
dobre na wielkanoc

SmacznaPyza

18.02.2011 17:30
uroczy :-)

Sarenka

03.01.2011 10:37
Pomyslowo!

ewelinapac

29.09.2010 08:41
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat