Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zajączek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kilograma
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
bułka tarta pikantna 2 łyżki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zajączek

Mięsko wkładamy do miski dodajemy jajko,bułke doprawiamy solą,pieprzem,majerankiem dodajemy startą cebulkę.No i zaczynamy lepić głowe zająca w środek włożyłam ugotowane jajko ,a w uszy po kawałku sera.Położyż na blaszkę i włożyć do piekarnika na ok 40 minut.Po tym czasie robimy naszemu zajączkowi wąsy ze szczypiorku i zęby np z czosnku.Moja córeczka zachwycona. W środek uszu włożyłam po kawałku żółtego sera,zaś w głowe ugotowane jajko

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 12.01.2012 08:49
fajny
caroline1983 28.02.2011 12:28
dobre na wielkanoc
SmacznaPyza 18.02.2011 17:30
uroczy :-)
Sarenka 03.01.2011 10:37
Pomyslowo!
ewelinapac 29.09.2010 08:41
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak