Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki grillowane z cukinii nadziewane twarożkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek biały kanapkowy 200 gram
szczypiorek 2 łyżki
oliwa 1-2 łyżeczki
sól szczypta do smaku
pieprz szczypta do smaku
cukinia 4 szt
pesto 2 łyżki
papryka po 1/4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki grillowane z cukinii nadziewane twarożkiem

Umyte wysuszone cukinie pokroić wzdłuż na cienkie plastry, posmarować delikatnie oliwą i lekko grillować z obu stron. Cukinia powinna być miękka na tyle by móc ją łatwo zwijać ,ale ma zachować jędrność. Jeśli nie mamy specjalnej patelni można użyć zwykłej teflonowej. Cukinię ułożyć na ręczniku papierowym, by wchłonął nadmiar tłuszczu. Paprykę pokroić w drobniutką kostkę, pokroić również szczypiorek. Wystudzone cukinie lekko przyprawić solą pieprzem ,a następnie smarować cienko serkiem, posypać szczypiorkiem i kosteczkami papryki .Każdą cukinię zrolować i spiąć np.wykałaczką, ułożyć na półmisku. Gotowe roladki przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki aby lekko stężały.Udekorować warzywami i pesto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 26.07.2012 12:30
ale kolorowo
mala2021 15.05.2012 11:44
wyglądają apetycznie
stokrotka 15.05.2012 08:12
ale pięknie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak