Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 50 dkg
pieczarki 50 dkg
papryka czerwona 1 szt
cebula 2 szt
olej
mąka pszenna
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
bulion mięsny 2 szt
przecier pomidorowy 2-3 łyż
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Mięso dokładnie myjemy, oczyszczamy z błon, kroimy w kostkę, posypujemy paprykami i smażymy na oleju- na bardzo dużym ogniu, żeby białko szybko się ścięło.
Po jakichś 5 minutach dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażamy chwilę i dolewamy wody- tak aby całe mięso było zakryte.
Dusimy pod przykryciem ok 50 min. na średnim ogniu- lepiej na małym niż dużym.
Pieczarki i paprykę myjemy i kroimy w kawałki- dorzucamy do garnka z mięsem.
Wszystko dusimy jeszcze ok 5-10 min.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i kostki mięsne.
Mąkę dokładnie mieszamy z zimną wodą i wlewamy do sosu stale mieszając.
Doprawiamy ostatecznie do smaku solą, pieprzem i paprykami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria2911 15.05.2012 09:02
fajnia
patusia 14.05.2012 23:29
Wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak