Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z chipsami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw do przyprawienia
majonez 3 łyżki
chipsy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z chipsami

Pierś czyścimy, myjemy i osuszamy. Każdą pierś przeciąć na dwa kawałki, grubsze lekko rozbijamy i doprawiamy vegetą albo czymś podobnym. Wykładamy na wysmarowanej olejem blasze i smarujemy majonezem. Paczkę chipsów paprykowych pognieść aby się skruszyły i posypujemy kurczaka. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 min lub ciut dłużej.
Podałam z pieczonymi ziemniakami i gotowaną marchewką.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaeM 15.05.2012 19:14
interesujace
motylwe 15.05.2012 07:56
nigdy nie jadłam w takim wydaniu ale wygląda super
joanna43 14.05.2012 23:11
Bardzo ciekawa opcja Polecam
zielonamorelka 14.05.2012 23:10
hmmm widzialam w platkach ale w chipsach?na to nie wpadlam hehe moze czas poeksperymentowac?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak