Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bita śmietana miętowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 1/2 litra
mięta mały pęczek
cukier waniliowy 1 op.
Zagęstnik ''Śnieżka'' 2 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Bita śmietana miętowa

Śmietanę dobrze schłodzić i przelać do blendera.
Do śmietany dodać cukier waniliowy i listki mięty.
Zmiksować na jednolitą masę.
Przelać śmietanę do wysokiego naczynia, dodać zagęstnik i miksować na najwyższych obrotach, aż śmietana uzyska konsystencję sztywnej piany.

Podawać do ciast, lodów i deserów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chelsi 13.08.2012 22:06
super
Ziabela 19.07.2012 13:03
cos nowego ale ciekawe;)
Ziabela 19.07.2012 13:03
cos nowego ale ciekawe;)
MagdaXXX 24.06.2012 18:17
ciekawy przepis tak nie robiłam
eagle 19.05.2012 20:32
Fajny pomysł.
Emilia21 17.05.2012 10:54
mmm
Emilia21 17.05.2012 10:54
mmm
parysek10 15.05.2012 11:26
nietypowe
Habibi 15.05.2012 09:32
Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś dla siebie :)
Justyna87 14.05.2012 21:49
fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak