Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka ogórkowa z limonką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 1 kg
cukier do smaku
limonka 3 szt.
mięta
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka ogórkowa z limonką

Ogórki obrać, przepuścić przez sokowirówkę, odmierzyć ilość uzyskanego soku.
Żelatynę zalać niewielką ilością soku z ogórków i pozostawić do spęcznienia.
Do reszty soku ogórkowego dodać nieco startej skórki i sok wyciśnięty z limonek oraz cukier do smaku.
Mieszać, aż cukier się rozpuści.
Kiedy żelatyna spęcznieje, rozpuścić ją w mikrofalówce lub kąpieli wodnej - połączyć z pozostałym sokiem.
Galaretkę przelać do pucharków i odstawić do lodówki, aż stężeje.
Przybrać listkami mięty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika63 12.08.2012 10:17
ciekawy pomysl
smakoszek 25.06.2012 11:39
dla mnie coś nowego-super:)
eagle 19.05.2012 20:19
Odświeżająca zapewne ... Trzeba więc wypróbować :)
Habibi 15.05.2012 09:32
Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś dla siebie :)
Justyna87 14.05.2012 21:51
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak