Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka marchewkowo-pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 5
pieczarki 40 dag
cebula 2
oliwa 50 ml
pieprz do smaku
sól do smaku
papryka mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka marchewkowo-pieczarkowa

Marchewki gotujemy w wodzie na miękko. Pieczarki dokładnie płuczemy i kroimy w talarki. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek dodajemy pieczarki i cebulę i podsmażamy. Następnie ugotowaną marchewkę ścieramy na tarce jarzynówce i dodajemy do pieczarek i cebuli. Jeszcze 2minutki podsmażamy, a następnie doprawiamy solą, pieprzem, oregano i papryką. Dokładnie mieszamy i spożywamy z różnym mięsem lub rybami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 30.06.2012 22:17
super
justys759 16.05.2012 11:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak