Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona panga z sosem czosnkowo - curry

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi 4 sztuki
cytryna 1/2 sztuki
mąka do panierowania
Sos czosnkowo - curry:
jogurt naturalny 125 gram
majonez 3 łyżki
czosnek 2-3 ząbki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona panga z sosem czosnkowo - curry

Zaczynamy od przygotowania sosu. Jogurt przełożyć do miseczki, dodać majonez i połączyć razem. Czosnek najlepiej przecisnąć przez praskę i dodać do jogurtu, dodać szczyptę curry, dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na około 30 minut żeby smaki przeszły a sos nabrał niesamowitego aromatu. W tym czasie rybę skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy przyprawą do ryby. Rybę oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor po 2-3 minuty z każdej strony. Podajemy z naszym sosem i surówką z kiszonej kapusty, z cebulką i jabłuszkiem. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 02.12.2013 16:44
super obiadek
JOANNA16 29.05.2013 15:02
pycha rybka
15.03.2013 22:20
Może być każda ryba tylko nie panga(:
Elżbieta17 08.03.2013 21:15
super obiadek:)
Papryczka 15.06.2012 22:30
przepis fajny ale z wykorzystaniem innej ryby bo pangi to ja nie jadam z uwagi na jej pochodzenie:)
mufinka79 16.05.2012 18:50
Zapraszam, przepyszna rybka :)
Emilia22 14.05.2012 19:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak