Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet pangi 1 kg
przecier pomidorowy 200 gram
ziele angielskie 4 ziarna
sól, pieprz do smaku
woda 2 litry
jajko 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
bulion 1 kostka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie pomidorowym

Rybę pokroić na małe kawałki, namoczyć w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli, obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć z każdej strony na rumiano. Następnie cebulę obrać posiekać na drobno podsmażyć jak zrobi się szklista dodać przyprawy zalać wodą dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, wlać koncentrat pomidorowy, wrzucić kostkę bulionową i całość zagotować. Na koniec przelać do miseczki i odstawić pod przykryciem w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 25.06.2012 10:10
super
Kaja35 25.06.2012 10:10
super
olkaaa 28.05.2012 07:37
jeszcze nie jadłam
Natalia/tubisiek 18.05.2012 18:55
wspaniała!
Agnieszka91 15.05.2012 13:38
pycha
Agnieszka91 15.05.2012 13:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak