Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indycza pierś na kanapki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
cytryna 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól 1 sztuka
pieprz 1 sztuka
oliw 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Indycza pierś na kanapki

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy indycza pierś. Nacieramy ją solą i pieprzem.
Krok 1 - Indycza pierś na kanapki foto
2
W miseczce mieszamy, cytrynę, sok z połowy cytryny, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i oliwę. Marynatą smarujemy pierś i odstawiamy do lodówki na co najmniej 1h.
Krok 2 - Indycza pierś na kanapki foto
3
Wkładamy do rękawa piekarniczego. Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Indycza pierś na kanapki foto
4
Idealna na kanapki, zdrowa i pyszna.
Krok 4 - Indycza pierś na kanapki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beata28 03.09.2012 10:25
mniami:)
haffka 14.05.2012 20:23
super - dodaje do ulubionych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak