Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z botwinką w koperkowym cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

botwinka 1 sztuka
mascarpone 1,5 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 łyżki
koperek 1/2 pęczka
cebulka 1 sztuka
jajko 1 sztuka
woda letnia 1 szklanka
mąka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z botwinką w koperkowym cieście

Kroki postępowania

1
Botwinkę siekamy drobno. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Cebulkę siekamy drobno i szklimy na masełku, pod koniec dodajemy botwinkę i wszystko chwilę podsmażamy. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Krok 1 - Pierogi z botwinką w koperkowym cieście foto
2
Z mąki , wody, jajka, szczypty soli i posiekanego koperku zagniatamy elastyczne ciasto. Wałkujemy cieniutko i wykrawamy krazki.
Krok 2 - Pierogi z botwinką w koperkowym cieście foto
3
Farsz mieszamy z mascarpone i bułka tartą. Doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Pierogi z botwinką w koperkowym cieście foto
4
Lepimy pierożki i gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia.
Krok 4 - Pierogi z botwinką w koperkowym cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 15.05.2012 22:33
też mi się spodobały:)
cris04 14.05.2012 21:56
Fajny pomysł!
sylwia / sytofala 14.05.2012 21:03
intrygujące :)
Mysiunia 14.05.2012 19:52
wspaniałe! z chęcią wypróbuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak