Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip z sałaty i majonezu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata średnia
majonez 1 szkl.
jogurt grecki 1/3 szkl.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
koper
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Dip z sałaty i majonezu

Sałatę oczyścić, opłukać i odwirować lub dokładnie osączyć ręcznikami papierowymi.
Majonez przełożyć do blendera, dodać posiekany koperek, wyciśnięty ząbek czosnku, sok i troszkę otartej skórki z cytryny, sól i trochę jogurtu greckiego.
Zmiksować dokładnie.
W międzyczasie pokroić drobno sałatę, dodać do blendera i zmiksować na jednolity sos.

Podawać jako dip do warzyw, szaszłyków, skrzydełek, ryb, krakersów, pieczonych ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 12.08.2012 07:25
szybki i smaczny
parysek10 15.05.2012 11:29
bardzo dobry do frytek
Habibi 15.05.2012 09:34
Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak