Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 100 g
czekolada 100 g
jajko 3 szt
kakao 3 łyżeczki
cukier 115 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

W rondelku rozpuszczamy masło z czekoladą. Studzimy. Rozpuszczamy żelatyne w 80 ml. wody i odstawiamy do wystudzenia. Miksujemy żółtka z kakao i dodajemy do wystudzonej czekolady z masłem i mieszamy.
Mikserem ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy do niej stopniowo cukier i miksujemy dalej ok. 2-3 minuty aż piana będzie gęsta. Piane wymieszać delikatnie z ostudzoną masą czekoladową oraz żelatyną.
Wylać na wystudzony biszkopt (bądź inne ciasto wg uznania) i wstawić do lodówki na czas stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 22.05.2012 08:48
ale pyszności
daria2911 14.05.2012 16:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak