Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z ryżem i sosem cynamonowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 szt
ryż 100 g
cynamon 2 łyżki
woda 200 ml
cukier 4 łyżki
cytryna 1/2 szt
skórka z pomarańczy lub limonki do smaku
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z ryżem i sosem cynamonowym

Ryż ugotować na sypko. Jabłka zetrzeć na tarce. Wodę zagotowac z cukrem, cynamonem, łyżką soku z cytryny i skórką pomarańczową. Gdy syrop zgęstneije zaciągnąć sos mąką ziemniaczaną rozrobioną w 1/4 szklanki wody. Podawać jako deser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria2911 14.05.2012 16:20
uwielbiam takie dania
parysek10 14.05.2012 15:39
ładne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak