Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbar duszony w piekarniku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 3 kg
cukier 2-3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbar duszony w piekarniku

Rabarbar oczyścić, obrać z włókien i pokroić w grube plasterki.
Przełożyć do dużego naczynia żaroodpornego lub brytfanki, posypać cukrem, wstrząsnąć naczyniem, aż cały rabarbar obtoczy się w cukrze.
Naczynie nakryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150*C na godzinę.
Gotowy rabarbar przełożyć do słoiczków i zapasteryzować lub ostudzić, zapakować do woreczków lub pojemniczków i zamrozić.

Tak przyrządzony rabarbar nadaje się do przygotowania deserów, słodkich sosów oraz jako dodatek do kompotu czy napojów chłodzących.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 09.08.2012 15:33
fajne
safcia 14.06.2012 17:47
ciekawy przepis i juz wiem co zrobie z nadmiarem rabarbaru
Habibi 15.05.2012 09:35
Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak