Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
śmietana 500 ml
masło 5 dag
gałka starta 1/2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
rokpol 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane z serem

Ziemniaki obrać, pokroić na talarki, opłukać w zimnej wodzie i osuszyć, następnie posypać każdy talarek solą, pieprzem i odrobiną gałki. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, włożyć ziemniaki. Ser pokroić w małą kostkę, wymieszać go ze śmietaną i polać ziemniaki. Wierzch naczynia przykryć wiórkami masła i piec w piekarniku 175 stopni do tego momentu aż się zrumienią około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 14.06.2012 22:23
ciekawe, zawsze inna postać ziemniaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak