Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sardynki z cebulką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sardynki 2 puszki
mleko 1/2 szklanki
ser żółty 10 dag
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sardynki z cebulką

Cebulę obrać, pokroić na małe kawałki, czosnek zmiażdżyć i przygotowane składniki podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Następnie wymieszać z mlekiem, doprawić solą wraz z pieprzem, sardynki ułożyć w naczyniu żaroodpornym zalać przygotowanymi składnikami, wierch posypać startym serem na dużych oczkach tarki i zapiekać około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 08.10.2012 21:17
ciekawe, coś dla mojego męża
Ewa52 23.08.2012 07:23
super
Ewa52 23.08.2012 07:23
super
Ewa52 23.08.2012 07:23
super
Ewa52 23.08.2012 07:23
super
Kaja35 16.05.2012 08:45
fajne
Kaja35 16.05.2012 08:45
fajne
LuKaSz4761 15.05.2012 08:59
dobre
LuKaSz4761 15.05.2012 08:58
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak