Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Finger food - pomidorki cherry z pastą wiosenną

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidorki cherry 24 sztuki
kiełki brokuła garść
rzodkiewki 4 sztuki
szczypiorek pęczek
sól
pieprz
serek śmietankowy 100 (kanapkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Finger food - pomidorki cherry z pastą wiosenną

Pomidorki obrać z gałązek, wyciąć tak aby został kawałek gałązki przy pomidorku, umyć. Z pomidorków wyciąć górę tak aby powstała przykrywka, a spód pomidorków bardzo cienko przyciąć aby stabilnie stał na talerzu. Ze środka pomidorów wydrążyć miąższ (ja pomogłam sobie nożem i drugą strona łyżeczki).

FARSZ: kiełki, szczypiorek i rzodkiewki umyć, drobno posiekać, wymieszać z serkiem, przyprawić solą, pieprzem.

Gotowym farszem wypełnić pomidorki, przykryć kapeluszami (ja użyłam szprycy z szeroką końcówką), ułożyć na płaskim talerzu, posypać świeżo zmielonym pieprzem, udekorować kiełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 14.05.2012 15:57
mniam
cooleczka 14.05.2012 13:16
ale apetyczne :)
Ewa104 14.05.2012 12:09
Poproszę takie przekąski do pracy.
Rafał10 14.05.2012 11:42
Uwielbiam Twoje finger food :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak