Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Finger food - Mini tartinki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, bryndzą i pomidorem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szpinak świeży 200 g
czosnek 2 ząbki
bryndza 150 g
pomidor 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
bazylia świeża do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Finger food - Mini tartinki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, bryndzą i pomidorem

Szpinak dokładnie myjemy, osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy wyciśnięty czosnek, szpinak, smażymy ok 4-5 minut, na sam koniec dodajemy mini kosteczkę mieszamy, odstawiamy z ognia. Pomidor obieramy, wydrążamy miąższ, kroimy na paseczki (30 kawałków). Bryndzę dzielimy na 30 kawałków.

Ciasto francuskie posypujemy mąką, kroimy na 30 kwadratów. Foremki na mini babeczki wylepiamy kwadratami z ciasta francuskiego tak aby rogi wystawały do góry, na ciasto nakładamy kawałek bryndzy, szpinak, pomidor, pieczemy w temp 180 stopni ok 15-20 minut. Dekorujemy listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 16.10.2014 15:40
ładnie to wygląda
marcia7 12.09.2014 16:08
idealne na szwedzki stół
gosia561 30.04.2014 23:47
bardzo smaczna
Adamorek 02.01.2014 16:58
Ciekawa przekąska
10.04.2013 08:46
Mini Kosteczkę??

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak