Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szkl
mąka 1,5 szkl
jajko 2 szt
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety

Wszystko razem zmiksować. Smażyć naleśniki.

FARSZ:
1/2 kg grzybów (pieczarki lub inne grzyby leśne, także mrożone),
3 cebule,
sól,
pieprz.

Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojone grzyby, doprawić. Smażyć ok. 20 min na małym ogniu, często mieszając. Farsz nakładać na naleśniki, zawijać w "Kopertę".

PANIERKA:
bułka tarta,
3 żółtka.

Krokiety obtaczać w żółtku, a następnie w bułce tartej,. Smażyć ok. 6min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 18.07.2013 23:34
jak dawno nie jadłam krokietów, czas to nadrobić :)
adam1f 28.09.2012 21:58
dobre
Sylwia26 05.08.2012 09:17
ale smakołyki :)
MagdaeM 14.05.2012 16:33
pycha!
parysek10 14.05.2012 15:58
wyborne
EWI 14.05.2012 14:53
uwielbia!!!
GOSIA18 14.05.2012 13:57
podobne robię, pycha
Pietruszka 14.05.2012 11:25
Uwielbiam takie krokiety. szczególnie z barszczem czerwonym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak