Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto piankowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondesowane niesłodzone 1 puszka
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
galaretka agrestowa 1 opakowanie
galaretka wiśniowa 1 opakowanie
herbatniki 3 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto piankowe

Mleko dzielimy na dwie równe porcje. Galartekę truskawkową ropuszamy w 1 szkl gorącej wody i studzimy. Pierwszą porcje mleka ubijamy na piankę i dodajemy zimną galaretkę. Masę wylewamy na tortownice wyłożną (dno i boki) herbatnikami. Schładzamy masę, aż stęzeje. To samą wykonujemy z galaretką agrestową i wylewamy masę na różową dobrze ściętą piankę. Galaretkę wiśniową rozuszczamy w 500 ml gorącej wody i studzimy. Gdy zacznie gęstnieć należy ją wylać na dobrze już ściętą masę piankową. Całość schładzamy.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 08.01.2014 14:40
smaczne ciasto
ONY_za_kare 25.08.2013 09:20
fajny deser!
adelajda 15.06.2013 13:50
smaczna pianka
Ewelina38 05.03.2013 12:47
takie ciasteczko to u mnie migiem znika.... :)
cooleczka 06.12.2012 19:51
brzmi kusząco
Magda60 04.11.2012 20:58
szybko i pysznie
aga130982 18.08.2012 13:13
pyszne
aga130982 18.08.2012 13:13
pyszne
Habibi 04.08.2012 09:39
robię taką piankę :)
Dorian 10.06.2012 14:52
super kolorowe
caralajna 10.06.2012 08:09
to lubię :)
mariel78 23.05.2012 11:39
Uwielbiam
jolanta19 19.05.2012 08:35
mniam
agnieszka214 16.05.2012 10:17
pyszne tez takie robie
Justyna Jussstiii 14.05.2012 09:46
super
Agiatis 13.05.2012 22:37
ale puszyste;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak